Кафедра готельно-ресторанного і туристичного бізнесу створена з ініціативи Президента Міжнародного гуманітарного університету Сергія Васильовича Ківалова у 2020р. Входить до складу факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму.
Кафедра пропонує унікальні освітні програми – "Готельно-ресторанна справа", "Туризм", "Ресторанні технології", "Менеджмент соціокультурної діяльності" Перевагами освітніх програм кафедри є:
- наявність положень, які регламентують розробку та реалізацію освітніх програм;
- щорічне оновлення освітніх програм шляхом публічного обговорення з внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами;
- системне оновлення змісту, коригування цілей, переліку компетентностей, програмних результатів навчання та пулу дисциплін;
- системне залучення до освітнього процесу фахівців-практиків готельного та ресторанного бізнесу;
- виїзні практичні заняття на системній основі;
- організація практики та стажування за кордоном з отриманням сертифікатів;
- формування практичних навичок застосування інформаційних технологій в управлінні готельним та ресторанним бізнесом;
- формування практичних навичок розробки концепцій та проєктів готелів і ресторанів з урахуванням регіонального аспекту та стратегічних пріоритетів України;
- поєднання фахової підготовки з орієнтацією на особистісний розвиток,
- формування лідерських якостей
- врахування кращих практик зарубіжного та вітчизняного досвіду під час розробки та оновлення освітніх компонентів;
- наявність системних процедур щодо оцінювання якості реалізації ОП
- дієві процедури обрання студентами власної освітньої траєкторії шляхом вибору освітніх компонентів;
- визнання результатів неформального навчання;
- повна реалізація принципів студентоцентрованого підходу;
- мотивація здобувачів до наукової діяльності, участі у професійних конкурсах;
- застосування сучасних інноваційних форм та методів навчання при вивченні ОК;
- систематичне проходження науково-педагогічними працівниками стажувань і підвищення кваліфікації в Україні і за кордоном;
- наявність у науково-педагогічних працівників власних підручників та навчально-методичних посібників з дисциплін;
- доступність до унікальної інфраструктури та ресурсів;
- створено спеціалізовані лабораторії та аудиторій для розвитку hard skills, зокрема:
- кабінет з Digital – технологій у готельно-ресторанному бізнесі,
- лабораторія з технології ресторанної продукції,
- лабораторія з ресторанної справи,
- лабораторія систем автоматизованого проєктування.
- Створені умови для всебічного розвитку здобувачів (бібліотека, гуртожитки, зал засідань, зал конференцій, студентське кафе, мультимедійний центр);
- умови для реалізації права на освіту особами з особливими освітніми потребами;
- робота центру психологічної підтримки.
Студенти мають можливість уже починаючи з першого курсу пройти міжнародну практику в Туреччині, Греції, Болгарії.
Практикується проведення тренінгів, семінарів та майстер-класів відомих рестораторів та готельєрів.
Сфера професійної діяльності наших випускників:Відкриття власного бізнесу у ресторанній та готельній сфері, консалтингові послуги з проектування ресторанів та готелів, управління ресторанами та готелями та їх мережами, готельний та ресторанний сервіс, кейтеринг, девелопмент готельних проектів.
Випускна робота передбачає розробку власного проєкту готельно-ресторанного комплексу з повним пакетом документів, бізнес-планом і концепцією. Науковий напрям кафедри - «Державне регулювання інституціональних змін національної економіки в сфері індустрії гостинності».